BossJam

Den 12:e till 13:e april anordnar Blekinges Organiserade Spelstudenter för första gången BossJam! Fredagen börjar med en rad intressanta gästföreläsningar från folk i branchen för att sedan övergå i ett 24-timmars Game Jam där spel utvecklas på ett givet tema. Detta avslutas på lördagseftermiddagen med ett Draknäste där en panel spelvetare tycker till om utvalda spelkoncept från tävlingen och ger konstruktiv kritik på hur dessa kan förbättras och utvecklas.

Schema
Fredag:
10:15 Introduktion & Gästföreläsning (G340): Mikael Hedberg, Game Writer på Frictional Games
12:00 Lunch
13:15 Gästföreläsning (J1610): Nicodemus Mattisson, Chief Creative Officer på ThreeGates, utvecklarna av Legends of Aethereus
13:15 Gästföreläsning (J1620): Olle Lundahl, CEO och programmerare på Redgrim samt advisor på BBI
14:00 Kafferast – Unionen och Academic Work bjuder på fika
14:30 Gästföreläsning (J1610): Louise Anjou, Grafiker på Redikod
14:30 Gästföreläsning (J1620): Nyföretagarcentrum – Konsten att starta eget
15:15 Föreläsningar slutar
15:30 Game Jam Insläpp (Rotundan)
15:45 Game Jam Intro – Regler, tema och annat viktigt
16:00 Game Jam Start – Låt kodandet börja!

Lördag:
14:00 Vår testpanel börjar röra sig bland grupperna för att utvärdera kandidater till Draknästet, ert spel bör vara spelbart vid denna tid men behöver inte vara färdigt.
16:00 Game Jam Deadline. Vår testpanel presenterar de utvalda kandidater som går vidare till draknästet och påbörjar en timmes speltestning av slutversionerna i J1360. Deltagarna utrymmer Rotundan.
17:00 Draknäste (J1650) – Öppet för åskådare. De utvalda bidragen presenteras och behandlas av panelen i tur och ordning. Ett vinnande bidrag utses.
18:00 Prisutdelning (J1650)

På eftermiddagen ligger vissa föreläsningar parallellt med varandra och man får då välja den man tycker verkar intressantast. Insläpp till föreläsningarna kommer ske enligt modellen först till kvarn med nedanstående modifikation:
– 30 minuter innan start: Insläpp exklusivt för BOSS-studenter
– 15 minuter innan start: Insläpp öppen för alla (i mån av plats)
För att säkra din plats bör du alltså vara på plats så tidigt som möjligt, inget insläpp sker efter att föreläsningen börjat.
– Under kaffepausen 14:00-14:30 gäller istället BOSS: 14:20, Övriga: 14:25

Regler och detaljer för Game Jam

  • Gamejamet utspelar sig under 24 timmar.
  • Spelen ska vara digitala och utvecklas inom ett givet tema som avslöjas vid gamejamets start. Kreativa tolkningar uppmuntras!
  • Varje bidrag utvecklas i grupper om 2-5 personer. Flera bidrag kan lämnas per grupp vilket möjliggör iterativt arbete. Anmälan kan ske antingen i grupp eller som LFG (Looking For Group) där vi sköter gruppindelningen åt er.
  • För att delta på Jamet krävs att man under arbetet sitter på plats i Rotundan tillsammans med sin grupp. Vi tillhandahåller el och nätverksuppkoppling men kan tyvärr inte bidra med annan hårdvara – ta därför med egen dator till evenemanget. Vid problem rekommenderar vi att parprogrammera inom gruppen alternativt låna hårdvara.
  • Det är okej att använda färdiga spelmotorer och verktyg för att utveckla ert spel. Däremot accepteras endast fristående spel som bidrag, dvs moddar till existerande spel är inte godkända.
  • En körbar version av ert spel måste vara inlämnad innan deadline för att bidraget ska räknas.
  • För att vår testpanel garanterat ska kunna köra spelet måste det gå att köra på en PC med Windows 7. Andra plattformar är tillåtna men väljer ni att utveckla till någon sådan måste ni vara beredda på att förse vår testpanel med hårdvara de kan använda medan de provar spelet.
  • De grupper som går vidare till draknästet ska vara beredda att hålla en 3-5 minuter lång presentation av sitt spel i valfritt format.

För att anmäla dig till Jamet navigerar du till bossjam.nissefors.se och fyller i anmälningsformuläret. Sista anmälningsdagen är tisdag 9:e april kl 24:00 och gruppindelningen för de som kör LFG publiceras torsdag 11:e april. Notera att antalet deltagare är begränsat till 60 personer. Till föreläsningarna krävs inga anmälningar.

Till Jamet bör du ha med dator, grenuttag, nätverkskabel och kontanter. Vi tillhandahåller nätverksuppkoppling, garanterat via kabel och förhoppningsvis även WLAN (om nätverksgudarna är med oss!) samt ett eluttag per deltagare. Vi har försäljning av alkoholfria drycker och enklare förtäring på plats samt kommer köra Food Runs enligt följande schema:
Fre 18:00 Subway
Fre 22:00 Max Hamburgare
Lör 11:00 Subway

Gå gärna med i vårt event på Facebook där du kan ställa frågor till oss. Frågor kan du även maila till boss-styrelse@bthstudent.se!

Comments are closed.