BossJam 2014

Datum: 11-13 april
Anmälan game jam: Här
Länk till Facebook-event: Här

BOSS Jam består av två delar: föreläsningar och ett game jam. Under fredagen, den 11:e april, kommer vi att ha föreläsningar med inbjudna föreläsare från branschen. Föreläsningarna hålls i J1610, gradängsalen ända nere vid multisalen.

FÖRELÄSNINGSSCHEMA

Fredag 11 april, sal J1610
9:00 Nicodemus Mattisson, Chief Creative Officer (Three Gates)
Indieföretaget Three Gates släppte i höstas spelet Legends of Aethereus. Nicodemus berättar om utmaningarna inför och efter releasen.
10:30 Paus
10:45 Martin Bagge, Software Developer (Procera Networks)
Be a good gitizen. Martin ger oss en introduktion till Git, går igenom ett bra arbetsflöde, förklarar varför man bör göra vissa saker och ger oss allmäna tips om hur man använder Git på ett effektivt sätt.
12:15 Lunch
13:15 David Lindh, Lead Gameplay Programmer (Ubisoft Massive)
David berättar om vad det innebär att vara Lead Gameplay Programmer på ett större företag och ger tips på hur man når dit själv. Vi får även höra mer om gameplay programmering och hur de jobbar på Massive.
14:45 Paus
15:00 Niklas Hansson, Defrost Games
Niklas berättar om deras arbete med att utveckla en egen spelmotor till spelet Project Temporality. Vi får tips om vad man bör tänka på och hur andra delar av spelet bygger på motorn.
16:30 Föreläsningarna avslutade

Game jamet varar under 40 timmar och går ut på att utveckla spel efter ett tema som avslöjas då game jamet startar. För att anmäla ditt lag till game jamet, klicka på länken ovan och fyll i formuläret. Som en bonus kommer de lag som har medlemmar från flera campus få gratis kaffe-pass (gäller gratis kaffe under hela game jamet). Facebook-eventet är ett bra ställe att leta efter gruppmedlemmar på (för de som har facebook). Ett antal finalister kommer därefter väljas ut för att delta i ett draknäste: en panel av experter som ger feedback på spelen. Denna panel kommer sedan att utse en vinnare och en andrapristagare. Priserna är 3000:- till det vinnande laget och 2000:- till tvåan. Blir det ditt lag som vinner?

SCHEMA

Fredag 11 april
18:00 Insläpp till Game Jam
19:00 Game Jam startar
23:00 Beställning skickas, Food Run #1*
19:00 Game Jam startar
Lördag 12 april
10:00 Beställning skickas, Food Run #2*
22:00 Beställning skickas, Food Run #3*
Söndag 13 april
10:00 Inlämning startar
11:00 Game Jam slutar
Vi öppnar för att spela alla godkända bidrag och rösta fram en vinnare
14:00 Presentation av de fyra finalisternas bidrag samt vilka som vann.

*Vänligen notera att det är tidpunkten då beställningen skickas. Er beställning måste vara inne senast denna tid. Tänk också på att räkna med ca en timme innan maten levereras.